Toissapäivänä tuli dokumentti Subilta nimellä Nollakoon julkkikset. Siinä luonnollisesti kerrottiin julkisuuden henkilöistä (eirtyisesti malleista), jotka pienevät vuosi vuodelta kauneusihanteiden alla.

Mallitoimistot ottavat listoilleen vuosi vuodelta nuorempia malleja. Ennen nuorimmat mallit saattoivat olla viisitoistakesäisiä, nyt ihannemalli on 13-14. Miksikö?

Kun mallikokelas on 13-14 vuotias hän saattaa olla hyvin hoikka ja kaunis. Rintoja ei luonnollisestikaan ole painoon nähden. Pituuskasvu alkaa olla myöskin jo takana. Toisinsanoen 13-14 vuotiaat mallit vastaavat Hollywoodin kauneusihanteita ja mallimaailman odotuksia! Tämä luo kohtuuttomat paineet mallimaailman ns. "konkareille", jotka ovat jo aikuisia. Heidän täytyisi olla yhtä laihoja kuin nuoremmat kanssasisarensa, jotta pysyvät bisneksessä mukana, mikä ei tietenkään ole mahdollista, sillä aikuisen naisen on mahdotonta saavuttaa 13-14 vuotiaan kroppaa sairastumatta anoreksiaan.

Ja nämä nuoret, jotka ovat päättäneet osallistua muotimaailmaan! Miltä heistä mahtaa tuntua kun heille hoetaan jatkuvasti "Olet hyvä tuollaisena. Älä muutu!" Hehän ovat murrosikäisiä, heidän kuuluu muuttua, eikä jäädä ikuisesti teini-ikäisisksi.

Mallimaailma on oikeasti ihan pimeä, en ymmärrä sitä yhtään...Miksi kukaan haluaa edes olla malli? Itse en siihen pystyisi.

Mutta jokainen saa muodostaa omat mielipiteensä mallimaailmasta ja sen kohtuuttomuudesta.

Alla vielä kuvalinkkejä nuorista malleista

http://minamodel.tv/

http://media.thedaily.com.au/img/photos/2008/04/11/monika-l_t350.jpg

http://ferenc.biz/pictures/portrait-beautiful-young-russian-model.jpg

(Tässä muuten selaillessa löysin jonkun pornosisvuston, jossa oli teinimalleja... O_O Eikö mene jo pedofilian puolelle? Löytyy googlesta hakusanalla Young Models. Voin pahoin.)